Τη χρονιά που πέρασε η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου συμμετείχε σε δράση e-twinning στο μάθημα των Αγγλικών (ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής σύζευξης) με εταίρους άλλα 7 σχολεία από χώρες της Ευρώπης ( Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Ρουμανία και Πολωνία ). Οι μαθητές, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), εργάστηκαν στο πρόγραμμα με θέμα «SHARE», δηλαδή «ΜΟΙΡΑΣΟΥ» με σκοπό να γνωριστούν και να μοιραστούν στοιχεία του πολιτισμού τους, της πολιτιστικής κληρονομιάς τους, ήθη και έθιμα της περιοχής αλλά ακόμα και τραγούδια, συνήθειες κ.λ.π.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία όπως: παρουσιάσεις powerpoint στον υπολογιστή, , βιντεοσκοπήσεις, φωτογραφία, Chat, αναρτήσεις στο TwinSpace, κλπ.

Οι μαθητές παρουσίασαν τους εαυτούς τους στους μαθητές των άλλων σχολείων, τους ξενάγησαν στον τόπο τους με βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο, τραγούδησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων αλλά και έμαθαν και είδαν, άκουσαν και πληροφορήθηκαν σχετικά με τις συνήθειες, τις γιορτές, τα σχολεία και τη ζωή των μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων.

Αφήστε σχόλιο